> AISA Nederland  > Missie

Missie

Kennismaking

De islam kent een spirituele traditie die sinds de Profeet Mohamed spirituele erfgenamen doorgeeft. Deze traditie uit zich in het Soefisme (Tassawuf). Deze spirituele scholen hebben altijd midden in de samenleving gestaan en zich belangeloos ingespannen voor het algemeen welzijn. Vandaag de dag is dat niet anders, echter veranderen de vormen met de tijd.

undefined

Dit huidige tijdperk verlangt een organisatorische structuur van deze traditie, een structuur die haar in staat stelt zich tussen de maatschappelijke, religieuze, spirituele, media en politieke landschappen te begeven. Zodoende heeft de Alawiyya-Darqawiya-Shadiliya soefi Weg (Tariqa), gesticht in 1909, haar waarden geuit doormiddel van het vereniginsleven. In 1948 heeft ze de eerste interreligieuze vereniging in de islamitische wereld opgericht genaamd les Amis de l'Islam (vrienden van de Islam).

Bij aanvang van de 21e eeuw heeft deze Tariqa zich georganiseerd in een Internationale NGO. Ze draagt de naam AISA-NGO, welke een afkorting is voor de Internationale Alawiyya Soefi Vereniging. Haar naamgever is Sjeik Ahmed Mustafa al-Alawi, geboren in 1869 te Mustaghanam in Algerije. Diens opvolgers waren consecutief Sjeik Adda Bentounes en Sjeik Mehdi Bentounes. De huidige Soefigids van deze Weg is Sjeik Khaled Bentounes. 

   Afdrukken Afdrukken   

Vul hieronder het gewenste donatiebedrag in - en klik nadien op de IDeal-knop om te doneren ten behoeve van het Huis van Vrede: